FAQ


Als je een lespakket afneemt dan kan je al vanaf € 34,00 per uur lessen. Een losse autorijles kost € 43,00 per uur. Alle prijsinformatie vind je op de pagina prijzen.

Ik hecht veel waarde aan transparantie. Kosten worden altijd helder en vooraf gecommuniceerd. Je zal daarom nooit worden geconfronteerd met verborgen of aanvullende kosten.

De rijlessen in de lespakketten zijn goedkoper dan losse lessen. Daarnaast ontvang je niet telkens na iedere rijles een losse factuur, je betaald het lespakket vooraf en verder heb je geen omkijken meer naar de betalingen. En ik ook niet ;-).
De pakketten zijn zo ingesteld dat we jou optimaal kunnen voorbereiden op het praktijkexamen.

Als je twijfelt tussen losse lessen of een lespakket, dan adviseer ik je om een gratis proefles af te spreken. Ik krijg dan in 1 uur voldoende beeld van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg. Na afloop adviseer ik je over het voor jou meest geschikte lespakket. Deze proefles is geheel vrijblijvend.

Jazeker! Autorijlessen zijn kostbaar en kosten veel tijd. Ik vind het dan ook logisch dat je een goed gevoel hebt over de rijinstructeur die jou door het examen gaat loodsen.

Om de keuze makkelijker te maken bied ik je daarom een gratis proefles aan. Na afloop van de gratis proefles krijg je meteen advies op maat over het vervolg van jouw rijopleiding.

Wedden dat je voor Autorijschool André kiest?

Een veelgestelde vraag die jou geen enkele garantie biedt op de kortst mogelijke, succesvol afgeronde opleiding.

Mijn slagingspercentage is 63%. Dat lijkt misschien weinig, maar als gevolg van het relatief hoge aantal speciale leerlingen durf ik gerust te zeggen dat mijn slagingspercentage ruim boven het gemiddelde ligt.

De belangrijkste variabele blijft echter de leerling zelf. De ene leerling heeft het nu éénmaal sneller onder de knie dan de andere leerling.

Je lest in een Volkswagen Golf. Een fijne auto die makkelijk door het stadsverkeer manoeuvreert en vooral eenvoudig parkeert. Heel fiijn, want je doet in dezelfde auto examen.

Bijzonder aan deze auto is dat hij op aardgas rijd. Je merkt daar zelf niets van tijdens het rijden, maar het is super milieuvriendelijk. En dat vind ik zelf wel zo fijn. De elke dag onnodig vervuilende gassen uitstoten voelt niet goed. Zo probeer ik ook mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Ja. Van mij. Ik hanteer een hoog kwaliteitsniveau en monitor de vorderingen van mijn leerlingen strak. Dat leidt tot een degelijke maar snelle rijopleiding en een bovengemiddeld slagingspercentage.
Veel van mijn collega's vinden het echter niet prettig om zoveel administratieve handelingen rondom de lessen te moeten uitvoeren en leveren daarmee niet het niveau dat ik nastreef.

Met minder neem ik geen genoegen, dus zolang ik geen geschikte collega vind geef alleen ik rijles bij Autorijschool André.

Jazeker. Na afloop van je les plannen we samen meteen een volgende les in. Dat kan 7 dagen per week, dus ook op zondag.

Natuurlijk! Misschien niet meteen de eerste week, maar daarna altijd.

Jazeker.

- 's avonds op werkdagen tot 21.00 uur
- zaterdag van 09.00 tot 17.00
- zondag van 12.00 tot 17.00

Zodra je 16 bent mag je starten met het halen van je theorie-examen. Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. Als je daarvoor slaagt dan mag je tot je 18de autorijden samen met je coach.

Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Nee, helaas mag dat niet. Het is alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige onder begeleiding van een coach auto te rijden.

Natuurlijk. Andersom mag ook. Als blijkt dat je het om welke reden dan ook niet prettig lessen vindt, dan kan je per direct overstappen. Altijd.

Natuurlijk, dat is voor mij ook wel zo makkelijk plannen.

Nooit helemaal, maar wel zoveel dat je met een goed gevoel examen doet en daarna de weg op durft. Ik ben gespecialiseerd in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst. Ik kijk naar de bron van die angst en ga samen met jouw proberen om je vertrouwen te geven in je eigen rijden. Zoveel vertrouwen dat je zenuwen tijdens je examen zijn verminderd.

Het belangrijkste is om te beseffen dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet.

Kijk bij cursussen in het menu van de website voor meer informatie.

Zeker. Ik ben speciaal opgeleid om les te geven aan leerlingen met autisme. Het geeft mij een goed gevoel om van hen een zelfverzekerde bestuurder te maken, die zich comfortabel voelt in het huidige verkeer.

Meer informatie vind je op onder het kopje ``cursussen`` in het hoofdmenu.

Jazeker! Ik ben speciaal opgeleid om om te gaan met leerlingen die in meer of minder mate ADHD of ADD hebben.

Ik realiseer een prikkelarme omgeving en kijk goed of de leerling de informatie oppakt zodat ik niet teveel informatie in één keer versterk. Ik hou de leerling voortdurend bij de les en train hem op de zaken waar hij of zij zich tijden het autorijden op dient te focussen.

En natuurlijk geduld. Geduld is een karaktereigenschap die mij enorm helpt met het begrijpen van leerlingen met ADHD. Net als het feit dat mijn broer ADHD heeft, maar dat is een ander verhaal.

Autorijschool André maakt van jou een een zelfverzekerde bestuurder.

Natuurlijk! Heb je je rijbewijs maar stapt de auto liever niet in? Misschien door onzekerheid of rijangst, of je vond autorijden nooit leuk? Weest gerust, je bent echt niet de enige.

Ik help al jaren automobilisten met succes aan meer zelfvertrouwen in het verkeer. Ik fris je kennis op, leer je de juiste technieken en help je over de hindernissen die jij in het verkeer ervaart heen te stappen.

Lees alles over de opfrismogelijkheden onder het kopje ``cursussen`` in het hoofdmenu.